1o Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου

Με τη δύναμη της γνώσης
Έμπνευσή μας, οι μαθητές μας!

Τηλ.:210-3464920, 210-3470750

1epal-esp-tavrou@sch.gr

Τομέας Μηχανολογίας

εξειδίκευση στην εγκατάσταση και επισκευή μηχανημάτων

Οι ειδικότητες του Τομέα Μηχανολογίας

επιλέγω την ειδικότητα που θέλω να ακολουθήσω

gears, cogs, machine

Τεχνικός Οχημάτων

Με τη συνεχή αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών τις τελευταίες δεκαετίες, η ζήτηση για το συγκεκριμένο επάγγελμα αυξάνεται ραγδαία και όλες πλέον οι κατασκευάστριες εταιρίες επενδύουν σοβαρά στις ομάδες τεχνικής υποστήριξης (συνεργείο, εξυπηρέτηση μετά την πώληση/after sales, ανταλλακτικά κ.λπ.), με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών. Ως Τεχνικός Οχημάτων εξασφαλίζεις ένα επάγγελμα με υψηλές αποδοχές και σίγουρο μέλλον.

mechanism, accuracy, electricity

Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού

Ο Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης – Αερισμού – Κλιματισμού είναι ένας περιζήτητος επαγγελματίας, ο οποίος με τη ραγδαία αύξηση των εγκαταστάσεων κλιματισμού σε σπίτια και μεγάλες μονάδες, έχει άμεση και αποδοτική επαγγελματική αποκατάσταση. Πρόκειται για έναν τομέα ο οποίος συνεχώς αναπτύσσεται και είναι άμεσα συνδεδεμένος με το κλίμα και τις καιρικές συνθήκες της χώρας μας.

gears, cogs, machine

Εργασία

Μετά την Αποφοίτηση μπορώ να εργασθώ: Σε συνεργεία επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων και οχημάτων γενικότερα. Σε Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο.) Ως ελεύθερος επαγγελματίας. Σε βιομηχανίες παραγωγής αυτοκινήτων. Σε οργανισμούς ΔΕΚΟ - Δημόσιες Υπηρεσίες. Ηλεκτροτεχνίτης σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις ανελκυστήρων και ηλεκτρογερανών.

gears, cogs, machine

Σπουδές

Στους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. χορηγείται απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου που είναι ισότιμο με το απολυτήριο Γενικού Λυκείου τόσο για την πρόσβαση (χωρίς ποσόστωση) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο και για την πρόσληψη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ακόμη, οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται στα ΙΕΚ και κατά προτεραιότητα σε τμήματα αντίστοιχης ή ανάλογης ειδικότητας με την ειδικότητα του πτυχίου τους.

Προοπτικές
Δυνατότητες

οι δρόμοι που ανοίγουν με την αποφοίτηση από τον Τομέα Μηχανολογίας

gear, bicycle, chain

Ναυτικό

Μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ΑΤΕΙ (Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα) σε τμήματα που σχετίζονται με τις πιο πάνω ειδικότητες, αλλά και στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού μετά από ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις αποφοίτων Εσπερινών ΕΠΑΛ. Τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται είναι δύο: - Μαθηματικά Ι - Νεοελληνική Γλώσσ

mechanics, engine, springs

Ανώτατη Εκπαίδευση

Οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Πανεπιστήμια και στα ΑΤΕΙ οποιουδήποτε τομέα συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές εξετάσεις μαζί με τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων. Τα μαθήματα στα οποία θα πρέπει να εξετασθούν είναι τέσσερα μαθήματα γενικής παιδείας (ή πέντε αν κάποιος επιλέξει το 5ο επιστημονικό πεδίο δηλ. τις οικονομικές σχολές) και δύο μαθήματα ειδικότητας. Αυτά είναι τα εξής:

Εργαστήρια

Ο Μηχανολογικός τομέας παρέχει άριστη εκπαίδευση και εξειδίκευση ακολουθώντας πιστά το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, του υπουργείου παιδείας. Σκοπός των εργαστηρίων είναι να προσφέρουν γνώσεις και δεξιότητες ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν χρήσιμα επαγγελματικά εφόδια, τα οποία θα τους βοηθήσουν μελλοντικά στην προσπάθεια τους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Επίσης έχουν σαν στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών και επαγγελματικών αρετών, όπως είναι η υπευθυνότητα, το πνεύμα συνεργασίας και η ικανότητα επικοινωνίας. Ο Τομέας Μηχανολογίας διαθέτει τέσσερα εργαστήρια. Η χωροταξική διάταξη των εργαστηρίων είναι ένα πλεονέκτημα που δημιουργεί συνθήκες άνεσης και μετακίνησης των μαθητών κατά την εκπαίδευση. Σε κάθε εργαστήριο είναι αναρτημένες οι κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας που θα πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές, καθώς και τα σχεδιαγράμματα σε περίπτωση σεισμού, για τα οποία αφιερώνονται αρκετές ώρες από τους εκπαιδευτικούς στην αρχή κάθε σχολικού έτους.

Ανά τακτικά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται συναντήσεις των εκπαιδευτικών με τους υπεύθυνους του Τομέα για ενημερώσεις, αλλά και για προβληματισμούς που προκύπτουν πάνω στα αντικείμενα. Επίσης γίνονται σεμινάρια και από άλλους φορείς. Αναλυτικές πληροφορίες και φωτογραφίες καθενός εκ των εργαστηρίων παρατίθενται στη συνέχεια.

Scroll to Top