1o Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου

Με τη δύναμη της γνώσης
Έμπνευσή μας, οι μαθητές μας!

Τηλ.:210-3464920, 210-3470750

1epal-esp-tavrou@sch.gr

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Το Διαδίκτυο και οι υπηρεσίες του, με κυριότερη αυτή του Παγκόσμιου Ιστού (www), έχουν διεισδύσει όχι μόνο στις σύγχρονες επιχειρήσεις αλλά σχεδόν σε όλους τους τομείς της σημερινής κοινωνίας. Ο Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής σχεδιάζει και αναπτύσσει εφαρμογές που σχετίζονται με το Διαδίκτυο και με τις τεχνολογίες του παγκόσμιου ιστού. Σχεδιάζει και δημιουργεί δικτυακούς τόπους, δημιουργεί βάσεις δεδομένων με εφαρμογές στο Διαδίκτυο, αναπτύσσει εφαρμογές τηλε-εκπαίδευσης και ηλεκτρονικού εμπορίου, εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα (Android) κλπ. Η αυξημένη ζήτηση διαδικτυακών εφαρμογών έχει οδηγήσει και σε αυξημένη ζήτηση ατόμων αυτής της ειδικότητας.

plug-free-img.png

εξειδίκευση

cyber security, protection, technology
 • Σε μοντέρνες τεχνικές σχεδίασης & ανάπτυξης Στατικών και Δυναμικών Ιστοσελίδων συμμετέχοντας βήμα-βήμα στη διαδικασία σχεδίασης και ανάπτυξης ολοκληρωμένων δικτυακών τόπων με χρήση γραπτών οδηγιών.
 •    Στις τεχνολογίες HTML5CSS3JavaScriptjQueryPHP/MySQLResponsive Web Design κλπ – προσόντα που έχουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας και θα δώσουν τη δυνατότητα στους αποφοίτους να εργαστούν σε εταιρείες που ασχολούνται με ανάπτυξη εφαρμογών για το Διαδίκτυο (Web Apps).
 •    Στις βασικές αρχές του Web Designing, στην επεξεργασία εικόνας και σε μοντέρνες τεχνικές δημιουργίας κινούμενων εικόνων για τον ιστό.
 •    Στην δημιουργία και συντήρηση βάσεων δεδομένων τόσο για επιχειρήσεις όσο και για το διαδίκτυο
 •  
 • Στην ανάπτυξη εφαρμογών για Android συσκευές (Android Αpps) – έναν τομέα που έχει από τα μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά εργασίας τόσο στο εσωτερικό όσο και εξωτερικό. Πρόκειται για ένα λειτουργικό σύστημα που αναπτύχθηκε από την Google και έχει σχεδιαστεί κυρίως για οθόνες αφής. Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές υιοθετούν το Android ως βάση για τα mobile προϊόντα τους, με αποτέλεσμα το Android να αποτελεί το Νο1 λειτουργικό σύστημα σε φορητές συσκευές στον πλανήτη. Για τους προγραμματιστές αυτό δίνει μία τεράστια ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα γράφοντας εφαρμογές που θα απευθύνονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες / πελάτες και προσθέτοντάς τις δωρεάν στο ράφι του καταστήματος που βρίσκεται μέσα σε όλες αυτές και ακούει στο όνομα Google Play Store.
android, operating system, reboot
browser, web, www
 • Θα μάθω τα βασικά μέρη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, πως ακριβώς συνεργάζονται μεταξύ τους, πως στήνουμε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, πως αναγνωρίζουμε τις βλάβες και πως μπορούμε να τι αντιμετωπίσουμε, πως αναβαθμίζουμε τα συστατικά του μέρη, πως εγκαθιστούμε νέο λειτουργικό κλπ.
 • Θα μάθω να σχεδιάζω, να εγκαθιστώ, να συντηρώ και να υποστηρίζω εξοπλισμό και υπηρεσίες δικτύων μετάδοσης δεδομένων, με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων (λογισμικό και υλικό).
 •    Θα μάθω να αναγνωρίζω τοπολογίες τοπικών δικτύων, να τα διασυνδέω με άλλα αντίστοιχα δίκτυα, να προγραμματίζω τις ενεργές συσκευές δικτύου, να εφαρμόζω τεχνικές για disaster recovery, να λαμβάνω αντίγραφα ασφαλείας, να λαμβάνω όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την φυσική και λογική προστασία των δεδομένων από ιούς, hackers κλπ.
security, internet, crime
fan-free-img.png

Εργασία

 • Οι πτυχιούχοι πληροφορικής έχουν μεγάλες προοπτικές εύρεσης εργασίας σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο.
 •    Η γνώση της Πληροφορικής είναι απαραίτητο προσόν σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα.
 •    Οι γνώσεις που θα αποκτήσω δεν θα είναι παρωχημένες θα έχουν αντίκρυσμα & ζήτηση στην αγορά εργασίας
plug-free-img.png

Επαγγελματικά Δικαιώματα

insurance-free-img.png

Εργασία

Θα μπορώ να συνεχίσω τις σπουδές μου σε αντίστοιχα τμήματα ΑΕΙ η ΤΕΙ κατόπιν συμμετοχής μου σε πανελλήνιες εξετάσεις.

lighting-free-img.png

Εργασία

 • Θα έχω αποκτήσει όλες τις γνώσεις που θα μου επιτρέπουν να αναλαμβάνω δουλειές και μόνος μου αλλά και να υλοποιώ δικές μου ιδέες που θα μου επιφέρουν χρήματα με μηδενικό κόστος.
 •    Αμέσως μετά την αποφοίτησή μου και μέσω του θεσμού της μαθητείας θα μπορώ να αποκτήσω πρακτική εμπειρία εργαζόμενος σε επιχειρήσεις του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής.

Πρόγραμμα μαθημάτων Τεχνικού Εφαρμογών Πληροφορικής

A' Τάξη

Μαθήματα Γενικής Παιδείας(ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ)Ωρες
Νέα Ελληνικά4
ΜαθηματικάΑλγεβρα3
Γεωμετρία1
Φυσικές ΕπιστήμεςΦυσική2
Χημεία1
Βιολογία1
Πολιτική Παιδεία1
Ιστορία1
Θρησκευτικά1
Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά)2
ΣΥΝΟΛΟ20

Β' Τάξη

ΜαθήματαΩρες
Αρχές Προγραμματισμού Υπολογιστών 1Θ+3Ε
Υλικό και Δίκτυα Υπολογιστών 2Θ+2Ε
Βασικά Θέματα Πληροφορικής 2Θ+2Ε
Λειτουργικά Συστήματα και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων 1Θ+2Ε
Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ιστοτόπων
Τεχνικά Θέματα Πωλήσεων & Προδιαγραφών Υλικού και Λογισμικού 1Θ+2Ε
Αγγλικά Τομέα
ΣΥΝΟΛΟ23

      Θ: Θεωρία      Ε: Εργαστήριο

Γ' Τάξη

ΜαθήματαΩρες
Προγραμματισμός Υπολογιστών 3Θ+2Ε
Δίκτυα Υπολογιστών3Θ+2Ε
Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Διαδικτυακών Εφαρμογών
Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων και Εφαρμογές τους στο Διαδίκτυο
Ειδικά θέματα στον Προγραμματισμό Υπολογιστών
Πληροφοριακά Συστήματα σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς
ΣΥΝΟΛΟ23
Scroll to Top