1o Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου

Με τη δύναμη της γνώσης
Έμπνευσή μας, οι μαθητές μας!

Τηλ.:210-3464920, 210-3470750

1epal-esp-tavrou@sch.gr

Οι εγγραφές συνεχίζονται!! ΝΕΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!! ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ (ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΕΥΕΞΙΑΣ)

Η ειδικότητα του Βρεφονηπιοκόμου δεν πρέπει να θεωρείται επάγγελμα αλλά λειτούργημα γιατί:
– Ο ρόλος του Βρεφονηπιοκόμου είναι πολύτιμος τόσο για το μικρό παιδί όσο και για την κοινωνία. Το παιδί που έχει λάβει σωστή αγωγή στη βρεφική και νηπιακή ηλικία θα γίνει ένας σωστός ενήλικας χρήσιμος στην κοινωνία.
– Ο Βρεφονηπιοκόμος βοηθά στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του παιδιού.Ο υπεύθυνος και ειδικευμένος Βρεφονηπιοκόμος συμβάλλει στην προσαρμογή και ένταξη του παιδιού στο περιβάλλον του βρεφονηπιακού σταθμού και στην προετοιμασία του για την είσοδο του στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο.
– Ο Βρεφονηπιοκόμος αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, καλύπτει τις ανάγκες τους, τα βοηθά στην κοινωνικοποίηση τους, ευθύνεται για την ψυχική και σωματική ακεραιότητα τους, προσφέρει γνώσεις, προβάλλει τις αξίες της ζωής, εμπνέει εμπιστοσύνη και δημιουργεί μια μοναδική σχέση μαζί τους.
Ο Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου, μέσα από τις σπουδές του στο ΕΠΑΛ, παρακολουθώντας μια σειρά θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων καθώς και ενημερωτικών – επιμορφωτικών σεμιναρίων μέσα στο εργαστήριο από εξειδικευμένους επαγγελματίες και συμμετέχοντας στις προγραμματισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις σε χώρους εργασίας αποκτά:
– γνώσεις και εμπειρία, ικανότητες και δεξιότητες εφαρμογής των κατάλληλων παιδαγωγικών μεθόδων, παιδαγωγικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων αγωγής και φροντίδας των παιδιών της προσχολικής ηλικίας που τον προετοιμάζουν κατάλληλα για την επαγγελματική του αποκατάσταση.
Ο Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου μαθαίνει:
– να περιγράφει, να θέτει στόχους, να οργανώνει και να εφαρμόζει παιδαγωγικά προγράμματα με ποικίλες δραστηριότητες από το χώρο των εικαστικών τεχνών, της μουσικής, της αισθητικής αγωγής, της δραματικής τέχνης
– να επιλέγει τα κατάλληλα βιβλία και να εφαρμόζει τις κατάλληλες δραστηριότητες για την νοητική ανάπτυξη των παιδιών- να οργανώνει κατάλληλα τον χώρο και τις παιδαγωγικές γωνιές του βρεφονηπιακού σταθμού
– να παρατηρεί τη συμπεριφορά των παιδιών, να τα εμψυχώνει, να τα ενθαρρύνει και να τα βοηθά στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων τους
– να στηρίζει και να απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά με ιδιαιτερότητες.

Scroll to Top
Scroll to Top